Grundkurs i G Suite för lärare och skolpersonal Online

Verklighetsanpassad utbildning

Grundkursen vänder sig till all skolpersonal som ska använda G Suite i undervisning och övrigt dagligt arbete i skolan. Efter utbildningen är deltagarna redo att börja arbeta i G Suite och har kunskap om hur alla produktivitetsverktyg fungerar. Vi lär ut grunderna i G Suite genom övningar där deltagarna bland annat lär sig att skicka, bekräfta eller avböja mötesinbjudningar. Vi arbetar online med programmen via deltagarnas eget Googlekonto och lär oss att använda G Suite i både datorn och mobiltelefonen. Deltagarna får praktiska kunskaper i Gmail och hur de kan utforma sitt eget mailkonto efter personliga behov för att passa just deras egna effektivitetskrav. På samma sätt går vi igenom Kontakter, Kalender, Hangout, Drive och webbläsaren Chrome.

Kom igång snabbt med Google dokument

Kursdeltagarna lär sig att arbeta effektivt med programmen i Google Dokument – ordbehandling, kalkylark och presentationer. Det innefattar hur man skapar, publicerar och arbetar i gemensamma dokument som vi tillsammans redigerar online. De får också lära sig likheterna och skillnaderna med Microsoft Office och G Suite samt hur de kan använda och integrera dokument från Microsoft Word, Excel och Powerpoint.

Hos oss eller er?

Vi genomför våra utbildningar på plats i era lokaler. Det finns även möjlighet att använda våra egna utbildningslokaler hos oss. All utbildning sker online i G Suite och kursdeltagarna använder sina egna datorer. Kursmaterialet läggs upp som Googledokument och finns på så vis tillgängligt för deltagarna via deras Googlekonton även efter avslutad utbildning. Utbildningen är 4 timmar lång och lämpar sig för en grupp på max 20 personer.
Innefattar en introduktion i G Suite och grunderna i:

• Gmail

• Kontakter

• Kalender

• Dokument, Kalkylark & Presentationer

• Drive

• Chrome

• Smartphones och G Suite

• Tips & Tricks
Kontakta oss för mer information

Du når oss på info@onlinepartner.se eller telefon 08-42 00 04 00